Ootmarsum en omgeving

Fietsen en wandelen

Hotel de Landmarke is de perfecte uitvalsbasis voor de mooiste fiets- en wandeltochten. Het middeleeuwse stadje Ootmarsum ligt midden in de “Tuin van Nederland“, ingesloten door drie prachtige natuurgebieden die geheel verschillend zijn van karakter, te weten: het bosrijke Springendal, het Beuninger Achterveld met essen, houtwallen en prachtige boerderijen, en de Vasserheide met vennetjes, de oude grafheuvels en schitterende oude watermolens. Daarnaast liggen in de omgeving nog vele gebieden om te ontdekken zoals: Landgoed Het Singraven, natuurgebied De Bergvennen en het schitterende Lutterzand. Onze gratis te gebruiken fietsroutes voeren u dwars door de Twentse natuur. U kunt ook zelf een route uitzetten aan de hand van het Knooppunten Netwerk Twente.


Voor de wandelaars hebben wij genoeg wandelroutes direct vanuit het hotel, zodat u bijvoorbeeld naar de Kuiperberg kunt lopen van waar u bij mooi weer de kerktorens van wel 10 dorpjes kunt zien liggen. Binnen een straal van 20 km zijn er vele startpunten van het Wandelnetwerk Twente met vele prachtige uitgezette routes die u dwars door de Twentse natuur voeren.


Ootmarsum

Ootmarsum is een authentiek middeleeuws plaatsje met stadsrechten waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Het stadje is in de laatste jaren steeds meer een ontmoetingsplaats geworden voor kunstenaars zodat wij nu kunnen genieten van veel galerieën en musea. Hiervan noemen we de belangrijkste:

Ook op zondag zijn de galerieën en musea in Ootmarsum geopend!


Musea

In Twente vindt u een zeer afwisselend aanbod musea.


Diverse uitjes

Wat is er te doen in de omgeving:

Van boerendansers tot huifkartochten, alles is te beleven! Vraag gerust aan de receptie.