Ootmarsum

Het beroemde middeleeuwse kunst- en cultuurstadje Ootmarsum biedt een veelvoud aan tradities en bezienswaardigheden. Ook is het stadje bekend door zijn vele glas- en schilderkunstenaren die hun werken laten zien in de vele mooie galerieën. Op zondag is het centrum van Ootmarsum autovrij. De galerieën en leuke winkeltjes zijn dan geopend. De markt in Ootmarsum is iedere donderdagochtend en op vrijdagavond is er de koopavond.

Klik hier voor de UIT agenda van de gemeente Dinkelland van deze maand

Klik hier voor de jaarkalender met alle evenementen en activiteiten in de gemeente Dinkelland

Klik hier voor de jaarkalender met alle evenementen en activiteiten in de gemeente Oldenzaal

 


Singraven

Landgoed Singraven is zeker het bezoeken waard. U vindt hier meerdere monumentale gebouwen met als middelpunt het statige huis Singraven en de Watermolen Singraven. De natuur met de altijd aanwezige Dinkel is adembenemend. Het hele jaar door kunt u meedoen met rondleidingen over het landgoed en door de gebouwen. Voor de exacte tijden en data kunt u kijken op de website van Landgoed Singraven.
www.singraven.nl


Kasteel Bentheim

De jaren waarin het kasteel Bentheim is gebouwd is in historische bronnen niet terug te vinden, maar voor het eerst werd de burcht in het jaar 1012 genoemd. De burcht staat op een van de uitlopers van het Teutoburger Wald waarvan men uit kan zien op het Münsterland. De brucht staat op een hoogte 91,9 meter boven NAP. Het is een van de best onderhouden burchten van noord Duitsland.
Voor openingstijden en meer informatie klik hier.


Weerselose markt

Deze markt is een combinatie van een antiekmarkt, warenmarkt, vrijmarkt en een vlooienmarkt. U bent elke zaterdag en elke 2e zondag van de maand van harte welkom, parkeren is gratis.
www.weerselosemarkt.nl