Ootmarsum

Het beroemde middeleeuwse kunst- en cultuurstadje Ootmarsum biedt een veelvoud aan tradities en bezienswaardigheden. Ook is het stadje bekend door zijn vele glas- en schilderkunstenaren die hun werken laten zien in de vele mooie galerieën. Op zondag is het centrum van Ootmarsum autovrij. De galerieën en leuke winkeltjes zijn dan geopend. De markt in Ootmarsum is iedere donderdagochtend en op vrijdagavond is er de koopavond.

Klik hier voor de maandelijkse VVV agenda van Ootmarsum-Dinkelland


Singraven

Landgoed Singraven is zeker het bezoeken waard. U vindt hier meerdere monumentale gebouwen met als middelpunt het statige huis Singraven en de Watermolen Singraven. De natuur met de altijd aanwezige Dinkel is adembenemend. Het hele jaar door kunt u meedoen met rondleidingen over het landgoed en door de gebouwen. Voor de exacte tijden en data kunt u kijken op de website van Landgoed Singraven.
www.singraven.nl


Stadswandeling

Iedere dinsdagmiddag van mei t/m september vertrekt er om 15.30 uur een stadswandeling vanaf de VVV in Ootmarsum. De gids vertelt u alles over dit historische stadje.
Klik hier voor meer informatie


Herfsttour per oldtimerbus

Met een echte Parijse oldtimerbus ontdekt u het schitterende Noordoost Twente en Grafschaft Bentheim. U kunt elke woensdag in oktober deelnemen.

Klik hier voor meer informatie


Herfsttintentocht Vasse

Op 14 oktober 2018 organiseren de ondernemers in Vasse weer deze schitterende wandeltocht en autoroute. Tijdens de tocht geniet u van de schitterende herfstkleuren in de prachtige omgeving van Vasse.

Klik hier voor meer informatie.


Kerst en Kunst Ootmarsum

Op zaterdag 15 en zondag 16 december 2018 staat het historische centrum weer in het teken van Kerst en Kunst. Deze twee onderdelen samenvoegen op 1 evenement is al jaren een groot succes.


Kasteel Bentheim

De jaren waarin het kasteel Bentheim is gebouwd is in historische bronnen niet terug te vinden, maar voor het eerst werd de burcht in het jaar 1012 genoemd. De burcht staat op een van de uitlopers van het Teutoburger Wald waarvan men uit kan zien op het Münsterland. De brucht staat op een hoogte 91,9 meter boven NAP. Het is een van de best onderhouden burchten van noord Duitsland.
Voor openingstijden en meer informatie klik hier.


Landgoed Twente Fair

Op 27 en 28 oktober 2018 is deze verrassende herfstfair op de unieke locatie "het Lutterzand" bij De Lutte. Centraal staan de natuur, het buitenleven en streekproducten.

www.landgoedtwentefair.nl


Weerselose markt

Deze markt is een combinatie van een antiekmarkt, warenmarkt, vrijmarkt en een vlooienmarkt. U bent elke zaterdag en elke 2e zondag van de maand van harte welkom, parkeren is gratis.
www.weerselosemarkt.nl